Glana Technics - Introductie

Publicatiedatum: 07-08-2018

Glana Technics BV - nieuwe en gebruikte bewerkingsmachines voor glas en natuursteen


Febac Europe BV en GS Technics BV hebben op machinegebied hun krachten formeel gebundeld in de nieuwe handelsmaatschappij Glana Technics BV, die als zodanig een voortzetting is van de individuele activiteiten van die beide bedrijven op machinegebied.

Glana Technics BV, gevestigd in Nederlands Limburg, is een toeleverancier van bewerkingsmachines voor de vlakglas- en natuursteenindustrie.
Het werkgebied bevindt zich voornamelijk in Nederlands- en Duitstalig Europa: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Duitstalig Zwitserland.

Febac Europe BV, opgericht in 2007 als onafhankelijke handelsmaatschappij in machines en gereedschappen voor de glasindustrie, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van gereedschappen voor alle merken van glasbewerkingsmachines in het bovengenoemde werkgebied.
Het uitgebreide gamma diamant- en polijstgereedschappen bestaat nagenoeg uitsluitend uit producten van toonaangevende Europese fabrikanten en deze zijn veelal direct uit voorraad leverbaar.

GS Technics BV, opgericht in 2012, is een doorstart van de service-activiteiten van Bavelloni in Duits- en Nederlandstalig Europa.
GS Technics focuste zich derhalve aanvankelijk op het bieden van technische service voor met name de in de markt aanwezige Bavelloni machines en de bijbehorende levering van gereedschappen en onderdelen voor die machines.
Met een team van ervaren eigen servicemonteurs, beschikt GS Technics intussen bovendien over de technische expertise voor het verlenen van service aan diverse andere merken glasbewerkingsmachines.

GS Technics BV en Febac Europe BV opereren dus reeds geruime tijd onafhankelijk van elkaar in de vlakglasindustrie.
Zowel Huub Naus, eigenaar van Febac, als ook Ralph Smeets en Roy Coonen, de eigenaren van GS Technics, beschikken ieder over tientallen jaren uitgebreide ervaring met machines, gereedschappen en aftersales service voor de glasindustrie.
Ze hebben een gemeenschappelijke achtergrond binnen de Nederlandse vestiging van het Italiaanse Bavelloni. Die Nederlandse vestiging was destijds ook al verantwoordelijk voor het Nederlands- en Duitstalig werkgebied.

Aangezien Febac en GS Technics in dezelfde markt opereerden, is er medio 2015 een samenwerking gestart, aanvankelijk op het gebied van gereedschappen, onderdelen en aftersales service.

Mede door de uitstekende verworven reputatie van beide bedrijven in hun vakgebied, bereikten ons meer en meer aanvragen naar advies bij de keuze van nieuwe machines en ontstond er vanuit de markt een groeiende vraag naar nieuwe machines van hoge kwaliteit.
Zowel GS Technics als Febac vertegenwoordigden op machinegebied al verschillende merken en types van machines, die elkaar voor een aantal toepassingen overlapten.
Na een aantal gezamenlijke succesvolle machineprojecten in Nederland en Duitsland, besloten beide bedrijven de krachten op machinegebied definitief te bundelen en de samenwerking te formaliseren.

Dientengevolge werd in 2016 de joint venture Glana Technics BV voor de verkoop van nieuwe machines opgericht.
Hiermee is er een krachtige groep van samenwerkende bedrijven voor de glasbewerkende industrie ontstaan:

  • Glana Technics BV voor de expertise op het gebied van machines.
  • Febac Europe BV voor de expertise op het gebied van gereedschappen. 
  • GS Technics BV voor de expertise op het gebied van aftersales service.

Inmiddels behoren een aantal gerenommeerde machinemerken tot het leveringsprogramma, waarvan Bavelloni op slijpgebied het belangrijkste merk is. Het Italiaanse Bavelloni is voormalig marktleider op machinegebied voor de vlakglasindustrie.
Nu Bavelloni sinds enkele jaren weer als zelfstandige onderneming fungeert, wordt er, mede door de groeiende verkoop van nieuwe machines door Glana Technics BV, hard aan de weg getimmerd om die leidende positie terug te veroveren.

Gezien de ferme groei in verkoop van nieuwe machines, zijn steeds meer bedrijven inmiddels overtuigd van de samenwerkende kracht en deskundigheid van de Glana groep.

Met vriendelijke groeten,

Namens de Glana groep:

Ralph Smeets
Huub Naus
Roy Coonen

Meer nieuws

Bavelloni VE500V14 verstekslijpmachine voor grote glasafmetingen

Bavelloni VE500V14 - verticale verstekslijpmachine met 14 spindels. Deze machine werd speciaal ontwikkeld om grote glasformaten mee te kunnen bewerken; optioneel is er een systeem verkrijgbaar om modellen (parallellogram vormen) mee te kunnen ondersteunen tijdens glastransport in de machine. Dit helpt de bediener het glas veilig en eenvoudiger te laden en af te laden.